Drunken noodles – opité rezance

Thai Drunken noodles (Pad Kee Mao), alebo opité rezance.
Zaujímavý názov, ktorý pramení z tradície. Tak ako sa na SR používa slepačí vývar na “kocovinu” …
V Thajsku sú to práve tieto opité rezance, ktoré dostanete kúpiť v rámci street food pod rovnakým názvom. Dokonalá pomoc po preflámovanej noci 😂
Ďalší im pripisujú názov drunken noodles práve pre to, že sa k nim dokonalo hodí vychladené pivo , bez ktorého sa toto jedlo nezaobíde.
V ktorom prípade sa vidíte vy? 😉

Samotný recept je veľmi jednoduchý, nenáročný a zdravý, keďže opäť ideme cestou čerstvej zeleniny.

• 200g širokých ryžových rezancov (Poprípade Vaše obľúbené)
• 1/2 červenej cibule / 1 šalotka
• 5 strúčikov cesnaku
• 200-250g kreviet/kuracie/hovädzie alebo tofu
• 150g brokolice / bok choy
• 2-3ks čili papričiek Thai Eye bird ideálne
• hrsť thai bazalky, mladého špenátu a limetka
• kvapka oleja

Omáčka sa skladá zo samých dobrôt typických pre Thai kuchyňu:

• 3PL oyster/ustricovej omáčky
• 1-2 PL rybacej omáčky
• 2PL sladkej sójovej omáčky
• 2ČL cukru/medu
• 3PL vody a štipka bieleho korenia

Postup:
Uvaríme si rezance a odstavíme ich bokom. Cesnak, šalotku orestujeme na oleji, klasicky ja som použil sezámový. Pridáme čili a krevety, spolu opečieme.
Brokolicu si môžete upariť, ja ju mám takto najradšej, aj si zachová najviac vitamínov a pridáme ju do woku. Na vedľajšej panvici opečieme bok choy. Následne ho pridáme do woku aj spolu so šťavou z limetky, špenátom a bazalkou. Podlejeme celé pripravenou omáčkou a pridáme nakoniec pripravené ryžové rezance.

Ak raz vyskúšate tieto “opité” rezance, ručím Vám, že ich zradíte do jedálnička.
Pre milovníkov kombinácie sladko/slané je to nebíčko v papuľke

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Nákupný košík