Dlho dlho som odsúval Thai fresh spring rolls 🌯 na vedľajšiu koľaj.
Ani neviem prečo…
Teraz banujem 😳, že som sa do nich nepustil skôr.
Dokonalo sa k nim hodí sladko-štipľavá (sweet&chilli) omáčka, no určite by si našla fanúšikov aj kombinácia peanut butter sauce.
Omáčka z arašidového masla s pridaním kokosového mlieka a pridania čerstvo opečených arašidov.
Ja som skôr klasik a neviem sa “obžrať” v kombinácii so sladko-štipľavou omáčkou 😂👍
Recept je jednoduchý a v podstate je na každom, ako si ich pripraví.
A čo naše samotné rolky obsahovali?
Sú plné čerstvej zeleniny, kreviet, ryžových rezancov a tofu.
Zelenina? V podstate akú obľubujete a máte po ruke 👍
U mňa tentokrát bola použitá kombinácia:
• mrkva
• uhorka
• mungo klíčky
• reďkovka
• červená kapusta
• thai bazalka (thai sweet holy basil)
• koriander
• naturálne tofu
• samotné krevety s pár kvapkami mix rybacej a sladkej sójovej omáčky.
• nezabudnúť na ryžový papier a ryžové rezance
Krevety som pripravil na štipke sezamového oleja s bielým korením, orestované s cesnakom a čerstvými čili papričkami. Zeleninu môžete zmiešať aj rukami v miske a následne ešte dochutiť ak máte v obľube výrazné chute. Napríklad ešte rybacou omáčkou, poprípade šťavou z limetky
Totálna mňamka, explózia chutí, ktorú umocňuje ešte šťava z čerstvej limetky.
Ps: vedeli ste, že vo svete sa tieto rolky nazývaju aj ako:
Jarný rožok z ryžového papiera?