PAD THAI shrimp BURGER
Milujete burgery? Milujete thai food a konkrétne Pad Thai? Nie je nad to spojiť tieto 2 gastro zážitky v jeden 😉
Chuť, ktorá tvorí samotné Pad Thai poznáte. Opečené oriešky, tamarind, limetka, mungo klíčky a vajíčko
Tejto kombinácii sa odolať nedá 🥰
Poďme na burger, ktorý vo Vás zanechá stopu pažravosti veľmi dlho 😂
Potrebujeme:
• 10-12 väčších kreviet
• 1 väčšia šalotka, alebo červená cibuľa
• 1 čili paprička
• 2-3 strúčiky cesnaku
• pol hrste koriandru
• 1 PL šťavy z limetky
• 3 PL rybacej omáčky
• 1,5 – 2 dcl kokosového mlieka
• 2 PL tamarind pasty/pretlaku
• 2 PL cukru ( použil som palmový 🔝), môžte aj hnedý
• 1 ČL Sriracha, alebo inej čili omáčky
• 2 PL arašídového masla
• hrsť mungo klíčkov, hrsť mrkvy na Julienne, 2-3 jarné cibuľky, koriander na dochutenie,
• opečené burské oriešky
• volské oko z vajíčka
• žemle na burger
Postup:
1/3 kreviet, s cesnakom, šalotkou, koriandrom, čili a 2PL rybacej a šťavy z limetky pomixujeme na nie úplne drobno! Necháme odstáť 25-30min v chlade.
Pridáme na väčšie kúsky nakrájané zvyšné krevety. Rozpálime gril a zo zmesi vyformujeme burger a opekáme na pomalom stupni z oboch strán.
Pripravíme omáčku: zahrejeme kokosové mlieko a pridáme tamarind, Sriracha, arašídové maslo, 1PL rybacej a cukor pokiaľ sa nerozpustí. Vznikne nám omáčka na poliatie krevetového burgru.
Opečené žemple vrstvíme podľa obľuby.
Ja som postupoval: žempla, burger, omáčka, volské oko, klíčky, mrkva s cibuľkou, koriandrom a opečené buráky na vrch a zavrieť žemlou ❤️👌
Tip: ak sa vám krevety/burger rozpadá, bude to najskôr kvôli vode v krevetách ak boli mrazené. Nebojte treba iba zahustiť troškou škrobu, strúhanky, tapioky a pod.