Salmon RED CURRY

Thai SALMON RED CURRY, alebo pekne po slovensky: thajksé karí s pečeným lososom 😉👌.
Doplnené o brokolicu a cícer.

Ryby by sa mali jesť každý týždeň, no ruku na srdce kto to dodržiava? Aj mi je to ľúto, lebo ryby a morské plody milujem.
Vždy však padne na “pohodlnejšiu” verziu s kuracím 😉

Toto karí je netradičné. Nie s bielou rybou ako ste zvyknutí pri karí s rybou, ale s lososom. 🔝

Potrebujeme cca na 3 porcie:

• 2-3 filety lososa
• 2 stredné mrkvy
• 2 hrste brokolice a hrnček predvareného cíceru
• 1-2 stonky citrónovej trávy
• 5-7ks listov kaffírovej limetky
• 3-4 strúčiky cesnaku
• 2 stredné paradajky a 1/2 červenej papriky/kápie
• 15-20 lístkov koriandru aj thai bazalky
• 2 ČL červenej karí pasty(ja dávam aj 3,5 😉 pre plnšiu chuť)
• 1 PL hnedého cukru
• 400ml kokosového mlieka
• 1,5-2dcl zel. vývaru
• 3-4 PL rybacej omáčky
• 1-2PL sladkej sójovej omáčky
• sťava z 1/2 limetky
• olej, jazmínová ryža

Postup:
Je na vás, či si lososa pripravíte pečením v rúre, na oleji, alebo ho uparíte. Ja som pripravil na sezámovom oleji so štipkou bieleho korenia a soľ.
Karí pripravíme bežným spôsobom. Na oleji speníme cesnak, ak máte galangal, alebo zázvor kľudne použite cca 4cm.
Pridáme červenú karí pastu. Keď sa spoja chute, podlejeme kokosovým mliekom a vývarom.
Pridáme kaffírové listy, citrónovú trávu, mrkvu, brokolicu a čili papričky. Povaríme do polomäkka.
Dochutíme omáčkami, cukrom a šťavou z limetky. Necháme povariť a pridáme nakrájané paradajky s kápiou, spolu s predvareným cícerom.
Posledná fáza je pridanie koriandru a thajskej bazalky. Povaríme 2-3min ešte, aby sa nám paradajky nerozvarili a hotovo

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Nákupný košík