Garlic Chicken Stir Fry

Restované kuracie s mladým sladkým hráškom na cesnaku a aby nebolo málo tak aj s medvedím cesnakom. Jedna z prvých byliniek, ktoré nám jar prináša. Pred pár rokmi som si ho vysadil v záhrade s malými očakávaniami. Keďže medvedí cesnak potrebuje špecifické podmienky, hlavne vlhko a nie priame slnko. Preto rád rastie na jar v lesoch kde o vlhkost zo zostávajúceho snehu nemá núdzu. Nezaostávam ani ja s medvedím cesnakom a šup s ním do jedla pre vyzdvihnutie cesnakovej chute.

Jednoduchý recept plný najzdravšieho cesnaku a to hneď v dvoch podobách.

🧄GARLIC CHICKEN STIR FRY🧄

Potrebujeme:
• 8-10 strúčikov cesnaku
• plná hrsť medvedieho cesnaku
• 1/2 hrste nasekaného koriandru
• 1 väčšia mrkva
• hrsť mladého hrášku
• 2 väčšie kuracie prsia
• 1/2-1 PL sódy bikarbóny
• 1/2-1 PL rybacej omáčky
• 1/2 PL Sriracha čili omáčky
• 2 PL ustricovej omáčky
• 1PL sójovej omáčky
• 1 ČL bieleho/čierneho korenia
• 1/2 PL sladkej čili omáčky(sweet&chilli)
• 3-4 PL rastlinného oleja
• trošku vody na podliatie

Postup:
Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky a posypeme sódou bikarbónou. Premiešame a zalejeme celé vodou. Necháme marinovať 20min.
Kto nepozná tento trik so sódou, budete prekvapení, aké mäkučké, nadýchané mäsko dosiahnete ako perinka. Medzi tým orestujeme na drobno nakr. cesnak do zlatista na oleji a zlejeme cez sitko a cesnak dáme bokom.
Prsia zlejeme a pridáme omáčky, okrem sweet&chilli a necháme marinovať ešte 5minút.
Následne dáme na rozohriaty cesnakový olej a opečieme spolu s nakrájanou mrkvou a hráškom.
Podlejeme trochou vody, pridáme nasekaný koriander, korenie a čili omáčku.
Restujeme… Ku koncu pridáme medvedí cesnak spolu s 1/2 opečeného cesnaku. Premiešame a po 2 min. odstavíme z ohňa. Dozdobíme zvyškom opečeného cesnaku a nasekaným koriandrom.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Nákupný košík