Cítite tú jar predo dvermi?
Ideálny dezert ako privítať toto jarné obdobie plné farieb.
🥭Mango sticky rice🍚
Lepkavá ryža, dusená na pare, podľa tradičného receptu. Podliata sladkým kokosovým mliekom tentokrát s nádychom badiánu.
Recept sa dá veľmi ľahko prispôsobiť pre domáce podmienky. V pôvodnom recepte sa používa presný druh ryže-lepkavej. O to je tento dezert zvláštnejší, zaujímavejší a oveľa chutnejší.
Ingredience sú jednoduché, zdravé 👏
•ryža (ideálne lepkavá/ sticky rice)250g
• 1 väčšie mango
•kokosové mlieko 400ml
•sladidlo (trstinový cukor, xylitol, med, stévia, čokoľvek preferujete)
•nakoniec štipka soli, tým vyzdvihneme celú chuť ❤️
Ak máte k dospozícii lepkavú ryžu, jednoducho ju namočte večer pred prípravou. Neuškodí jej byť vo vode aj celú noc. Prepláchneme a šup s ňou do paráku, trvá jej to cca 20-25minút. Medzičasom privedieme osladené kokosové mlieko k varu. (Stačí iba 200ml). Pridáme cukor, podľa chuti, každý si osladí sám. Dezert má byť ale sladký. K mlieku som pridal iba jeden badián (môžte aj vanilkový lusk) a po pár minútach som ho vybral, aby mal samotný badián iba “nádych” svojej arómy a chute.
Uvarené kokosové mlieko nalejeme do ryže, premiešame a uzatvoríme v nádobe, ktorá nám dobre drží teplo. Takto sa kokosové mlieko dokonalo spojí s ryžou.
Zvyšok kokosového mlieka môžeme použiť iba čisté, neochutené. Aby sme dezert zbytočne nepresladili.
Dozdobíme sezamovými semienkami. Samozrejme podávame s čerstvým mangom 👏🥭❤️ tentokrát v podobe krásneho jarného kvetu 🌼